Vrijwilliger winkeltje kinderboerderij Zorgboerderij De Leemberg

Het beheren van het winkeltje op de kinderboerderij, ondersteunen van de bewoners van de zorgboerderij die ook meehelpen op de kinderboerderij. Dierverzorging, kassawerkzaamheden, schoonmaakwerkzaamheden, bezoekers te woord staan. Helpen bij activiteiten georganiseerd door de kinderboerderij.

Je helpt met het bieden van dagbesteding aan mensen met uiteenlopende hulpvragen.  Je laat bezoekers van de kinderboerderij kennis maken met boerderijdieren, zoals o.a. schapen, kippen, geiten en varkens. Door op de kinderboerderij te komen, raken de kinderen niet onbekend of vervreemd met de functie en het gedrag van deze landbouwhuisdieren. Bezoekers leren respectvol om te gaan met dieren. En dat respect komt tot uiting in het bevorderen van goede zorg voor (huis)dieren en in het vergroten van kennis, inzicht en vaardigheid van mensen in het omgaan met dieren. De bezoekers kunnen informatie opdoen en ervaringen ondervinden.

De kinderboerderij heeft een sociaal-culturele functie. Het is een ontmoetingsplaats voor veel mensen uit Woensdrecht en omgeving. Hier komt jong en oud, in schoolverband of in vrije tijd met elkaar in contact.

Het beheren van het winkeltje op de kinderboerderij, ondersteunen van de bewoners van de zorgboerderij die ook meehelpen op de kinderboerderij horen bij jouw taken. Dierverzorging, kassawerkzaamheden, schoonmaakwerkzaamheden, bezoekers te woord staan, het hoort er allemaal bij. Ook help je bij activiteiten die georganiseerd zijn door de kinderboerderij.

Tijdstip / welke dagen / dagdelen

Kinderboerderij De Leemberg, Dorpsstraat 51, 4634 TN Woensdrecht
Zaterdag van 10.00 uur-16.00 uur

Functie-eisen / noodzakelijke competenties:

  •     Kennis van dierverzorging
  •     Een sfeer creëren die uitnodigend is.
  •     Goede contactuele eigenschappen.
  •     Een flexibele en geduldige instelling.
  •     Representatief overkomen.
  •     Kassavaardigheden.
  • Interesse in de bewoners van de zorgboerderij

Heb je na het lezen van de vacature interesse gekregen in deze vrijwilligersvacature? Voor nadere informatie en/of aanmelding kun je contact opnemen met de coördinator van het Steunpunt Vrijwilligerswerk bij BWI, vrijwilligerswerk@bwiwoensdrecht.nl of 0164 672 049.