Vrijwilliger bij Het Vrolijke Ruitertje

Het Vrolijke Ruitertje is een vrijwilligersorganisatie die paardrijden voor kinderen en volwassenen met een beperking mogelijk maakt om zo de psychische en fysieke ontwikkeling van deze mensen te bevorderen.

Op de locatie in Hoogerheide vinden op zaterdagmiddag drie lessen plaats, van elk een half uur. Als vrijwilliger help je mee om onze ruiters een fijne en veilige tijd te laten beleven bij de paarden. Als vrijwilliger loop je mee naast de pony’s en/ of ruiters om zo de lessen veilig te laten verlopen. Samen met de andere vrijwilligers help je voor de lessen mee om alle spullen klaar te zetten voor zowel de pony’s als ruiters en help je achteraf mee opruimen.

Functie-eisen:
Heb je iets met paarden en geef je om mensen met een beperking, dan ben je van harte welkom! Als vrijwilliger loop je drie keer een half uur mee met de lessen. Bij slecht weer rijden we in een binnen manege, bij mooi weer kiezen we er vaak voor om een buitenrit te maken door het bos.

Benodigde competenties:
Heb je ervaring met het werken met mensen met een beperking en/ of paarden, dan is dit heel fijn. Heb je deze ervaring niet, maar sta je ervoor open om hier meer over te leren, dan willen wij je heel graag verwelkomen om je meer te leren over dit hele dankbare werk.

Heb je affiniteit met paarden en wil je mensen met een beperking ondersteunen hierbij? Neem dan contact op met de vrijwilligerscoördinator van BWI via vrijwilligerswerk@bwiwoensdrecht.nl of bel 0164 672 049.