Vrijwilligers bibliotheek West-Brabant (Hoogerheide)

De bibliotheek West-Brabant maakt het mogelijk dat je een leven lang kunt leren, lezen, ontspannen, verdiepen en verbazen. Daarmee levert de bibliotheek de samenleving waarde, zeker in een snel veranderende omgeving.

De Bibliotheek faciliteert ontmoeting & debat en laten mensen kennismaken met kunst & cultuur.

De bibliotheek West-Brabant in Hoogerheide heeft diverse vacatures:

  • Als gastheer/gastvrouw ontvang je de bezoekers en maak je ze wegwijs in de bibliotheek. Je assisteert bij het gebruikmaken van de zelfservice-apparatuur, de website en/of de bibliotheekapp. Deze functie is voor woensdagmiddag van 13.30 tot 17.30 uur.
  • Als taalvrijwilliger kun je hét verschil maken in iemands leven.  Je bied ondersteuning bij de taallessen aan 1 of meer cursisten. Dit kan bijvoorbeeld gaan om taallessen aan mensen met een andere moedertaal, maar ook om mensen met Nederlands als moedertaal die moeite hebben met lezen en schrijven.  Iedere dinsdag van 13.45 tot 15.15 uur, behalve in de schoolvakanties.
  • Een vrijwilliger activiteiten bij diverse activiteiten zoals lezingen, exposities, workshops of optredens zoekt de bibliotheek ondersteuners. Afhankelijk wanneer een een activiteit is kan je worden ingezet.
  • De vrijwilliger promotie gaat actief aan de slag met het verspreiden van het promotiemateriaal. Het werkgebied en de frequente wordt in overleg afgestemd.

Wil je meer weten of een van de bovenstaande functies bij jou past neem dan gerust contact op met de coördinator steunpunt vrijwilligerswerk. Dit kan telefonisch:0164 672 049 via de email: vrijwilligerswerk@bwiwoensdrecht.nl.