Steunpunt statushouders

Vanuit het steunpunt statushouders begeleiden we statushouders die hier in de buurt zijn komen wonen.

U kunt o.a. helpen bij het opvangen in de woonplaats, met eventueel de (administratieve handelingen) die hierbij horen, zoals het ondertekenen van het huurcontract, de inschrijving bij de gemeente, het aanvragen van de voorzieningen, het opstarten van hun administratie etc.

Ook voor de sociale taken worden er vrijwilligers gezocht. U kunt dan helpen om de statushouders wegwijs te maken in hun nieuwe woonplaats en hen kennis te laten maken met de buren, de scholen, de huisarts, het openbaar vervoer, vrijwilligerswerk etc.

U helpt hiermee anderen een nieuw leven te geven door een goede basis op te bouwen in hun nieuwe woonplaats. Het is erg dankbaar vrijwilligerswerk, waarbij u kennis maakt met andere culturen en gewoonten. U krijgt hierbij ondersteuning van coördinatoren en de andere vrijwilligers.

Competenties:

  • Enthousiast
  • Affiniteit met statushouders, beheersing van de Engelse en Nederlandse taal, sociale en communicatieve vaardigheden en respect voor andere normen en waarden.
  • Administratieve/financiële begeleiding : affiniteit hebben met het aanvragen van voorzieningen en administratieve taken
  • Juridische begeleiding: juridische kennis en/of achtergrond

 

Voor nadere informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met de coördinator steunpunt vrijwilligerswerk bij BWI, vrijwilligerswerk@bwiwoensdrecht.nl of 0164-672049