Missie en Visie

Wie zijn wij?
De medewerkers en vrijwilligers van Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht staan midden in de samenleving. Wij hebben oog voor onze inwoners, ongeacht leeftijd, achtergrond en situatie. BWI is een onafhankelijke stichting.

Waar staan we voor?
Wij geloven in een Woensdrechtse samenleving waaraan iedereen deelneemt. Hier dragen wij aan bij door samen te werken met diverse partners op allerlei gebieden. Dit betekent dat wij onze inwoners, zowel in groepsverband als individueel, ondersteuning bieden.

Waar gaan we voor?
Wij maken het leven van mensen prettiger en zorgen ervoor dat zij verder kunnen met een glimlach op hun gezicht.

Hoe doen we dat?
We organiseren en coördineren activiteiten en bieden diverse producten en diensten aan. Samen bepalen we wat de hulpvraag is en stellen we een doel. Met behulp van ons netwerk en onze vrijwilligers gaan we aan de slag. Zo werken we stap voor stap toe naar een oplossing.

 

Kernwaarden
Betrokken, Betrouwbaar en Begripvol, dat is ons motto. Dat zit in ons DNA. Dit vind je terug in ons gedrag, in onze symboliek en in al onze communicatie. Wij spreken heldere taal en gaan eerlijk en respectvol om met onze cliënten. We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen.

We richten ons op álle burgers van de gemeente Woensdrecht en gaan hierbij uit van de eigen kracht van mensen. Want wij geloven in een samenleving waaraan iedereen deelneemt en daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

Wij nemen onze rol als verbinder serieus en gaan samenwerking met partners, opdrachtgevers, vrijwilligers en medewerkers zeer bewust aan. Juist omdat we elkaar kunnen versterken in het realiseren van de gewenste resultaten.

Samen sta je sterker dan alleen.